Workshop herfstsfeer en paddenstoelen op de zandverstuiving ’t Hulshorsterzand
Het Hulshorster Zand is een uniek stuifzandgebied, de tweede grootste van Nederland. Het stuifzand is een onderdeel van de Leuvenumse Bossen. Het is in beheer bij Natuurmonumenten.
Je vind er zeldzame korstmossen, en heel bijzondere insectensoorten, zoals de Mierenleeuw en en de Bijenwolf. Er trekt vaak wild over de zandverstuiving, en de duidelijke sporen zijn meestal de volgende dag nog goed vast te leggen. Nachtzwaluw, Klapekster en Raaf zijn een paar van de bijzondere vogelsoorten die hier voorkomen. Deze plek wordt ook wel “de woestijn van Nederland” genoemd, omdat de typische temperatuurverschillen en de droogte erg lijken op de omgeving van woestijnen.
Daarnaast is dit een omgeving waar je als fotograaf je creativiteit goed kunt trainen. De kleuren, vormen en begroeiing dagen je uit om net weer iets andere onderwerpen te kiezen om vast te leggen. Het is ook een goede plek voor landschapsfotografie, voor macrofotografie en niet in de laatste plaats voor wildfotografie. Het is de bronsttijd van het edelhert en we hebben een goede kans om daar iets van mee te krijgen! Ook kun je er in dit deel van het jaar unieke paddenstoelen en (korst)mossen vinden.
De workshop van zaterdag 21 september 2019 begint om 06.30 uur in het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Na koffie/thee met wat lekkers, en een stukje theorie, gaan we onze groep van maximaal 8 deelnemers, lopend vanuit het atelier, dwars door het bos naar de zandverstuiving. Er zal (hopelijk) genoeg kans zijn om wild te fotograferen. Daarnaast is het landschap, zowel op de heen- en terugwandeling, als op de zandverstuiving zelf, heel afwisselend en mooi. We gebruiken de lunch op de zandverstuiving (we picknicken dus).
Rond een uur of 12 lopen we via een andere route door het bos, terug naar het atelier. Daar kunnen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een kop verse soep . De workshop zal rond 14.00 uur afgelopen zijn.
Laat een reactie achter